Δημήτρης Γενεθλή, Πρόεδρος Συνδέσμου Ασθενών Οικογενούς Αμυλοειδικής Πολυνευροπάθειας (TTR-FAP) Και Φίλων Κύπρου.

Ο Δημήτρης Γενεθλή, γεννήθηκε το 1992 στη Λεμεσό, με καταγωγή από την κοινότητα Πάχνας, όπου και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Απόφοιτος του Λυκείου Πολεμιδιών, κατετάγη και υπηρέτησε την Εθνική Φρουρά, στην 186/ΜΜΠ και ακολούθως φοίτησε στο Cyprus College στον κλάδο της Διοίκησης Επιχειρήσεων. Παράλληλα, από την ηλικία των 16 ετών, ασχολείται με τον Κλασικό Αθλητισμό και συγκεκριμένα με το άθλημα της σφαιροβολίας, όπου και αντιπροσωπεύει την Κύπρο σε Εθνικό, Πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο. Σε ηλικία μόλις 20 ετών, διαγνώστηκε με την Οικογενή Αμυλοειδική Πολυνευροπάθεια και έγινε ο νεαρότερος ασθενής ο οποίος διαγνώστηκε με τη συγκεκριμένη πάθηση, πράγμα το οποίο τον ανάγκασε να διακόψει οριστικά τον αθλητισμό τον οποίο τόσο αγάπησε.

Για σκοπούς αντιμετώπισης της πάθησης, μετέβη στο Μπέρμιγχαμ του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου και υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος, στο Queen Elizabeth Hospital.

Επιστρέφοντας στην Κύπρο, μετά από πολλές δυσκολίες λόγω επιπλοκών της μεταμόσχευσης, ξεκίνησε μια διαδρομή φιλανθρωπικής προσφοράς στο κίνημα των ασθενών.

Αρχικά έγινε συντονιστής μιας ομάδας στήριξης των ασθενών με Οικογενή Αμυλοειδική Πολυνευροπάθεια, για τη διεκδίκηση νέων θεραπειών και ακολούθως, ανέλαβε την ίδρυση του Συνδέσμου Ασθενών Οικογενούς Αμυλοειδικής Πολυνευροπάθειας (TTR-FAP) Και Φίλων Κύπρου, όπου και εξελέγη στη θέση του Γραμματέα.

Με το πέρας των τριών χρόνων του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου εξελέγη στη θέση του Προέδρου, θέση την οποία κατέχει μέχρι και σήμερα.

Επίσης διορίστηκε ως μέλος στην Εθνική Επιτροπή Σπανίων Νοσημάτων του Υπουργείου αντιπροσωπεύοντας τους ασθενείς.
Στην προσωπική του ζωή, είναι αρραβωνιασμένος με την Ανδριάνα Κωνσταντίνου και εργάζεται με μερική απασχόληση για την MDA CYPRUS. Στον ελάχιστο χρόνο ο οποίος του απομένει, ασχολείται ερασιτεχνικά με τη λαογραφία και κυρίως τη μουσικοχορευτική παράδοση της Κύπρου και άλλων περιοχών της Ελλάδος.